НОВА ЗДРАВСТВЕНА АМБУЛАНТА У ВОЈВОДЕ СТЕПЕ ЗА 10.000 ПАЦИЈЕНАТА

Данас је са радом почела реконструисана и савремено опремљена Здравствена станица „Војвода Степа“, у оквиру које ће се пружати услуге за 10.600 одраслих пацијената.

У реконструкцију, коју је иницирала општина Вождовац, Канцеларија за управљање јавним улагањима уложила је 15 милиона динара, рекао је председник општине Вождовац Александар Савић на отварању објекта.„Амбуланта у Улици војводе Степе 226 била је пропала, руинирана, без основних услова за лечење. Сада имамо савремено уређену амбуланту. На Вождовцу је, у протекле три године, обновљено шест домова здравља, почевши од амбуланте у Кумодражу 1 и 2, насељу Степа Степановић, где је отворен Дом здравља од 500 квадрата, преко подавалског  дела и потпуно нове здравствене станице у Прњавору и нове регионалне Здравствене станице у Јајинцима од 800 квадрата, изграђене средствима општине Вождовац“, додао је Савић.

Општина је за следећу годину обезбедила средства за комплетну реконструкцију домова здравља у Рипњу и селу Кумодраж преко Канцеларије за обнову и развој, док је са Градом Београдом договорена изградња потпуно новог дома здравља за 30 хиљада становника Бањице.

Државни секретар Министарства здравља др Мехо Махмутовић, који је прусуствовао  отварању, изразио је задовољство што је реконструисана амбуланта у коју није улагано дуго година.

„Министарство здравља чини све да врати углед здравственом систему Србије, како би били лидери у региону. Сада су практично све здравствене установе у земљи на неки начин реновиране, а неке нове се праве, купују се нови апарати. То нису обећања, то се дешава, али уз озбиљну подршку Министарства, Владе и председника Републике“, рекао је он.

Отварању здравствене амбуланте, поред бројних задовољних грађана, присуствовали су и Сандра Недељковић, заменица директора Канцеларије за управљање јавним улагањима, др Берислав Векић, државни секретар Министарства здравља, др Вера Дражић, градски секретар Секретаријата за здравство, подсекретар Секретаријата за здравство др Александар Стефоски и домаћин в.д. директорка Дома Здравља „Вождовац“ др Невенка  Величковић.

Поделите вест: