ДЕЛОВАЊЕ ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У НЕСРЕЋАМА

У оквиру пројекта „Развој локалне заједнице за деловање у несрећама“   у згради општине Вождовац одржана је дводневна показна вежба.

Првог дана одржана су предавања и презентације о систему заштите и спасавања у Републици Србији, координацији и руковођењу ванредним ситуацијама, капацитетима организованости локалне заједнице, као и радионице Црвеног крста о јачању свести о могућим опасностима и смањењу ризика од елементарних непогода и других несрећа.

Другог дана организована је вежба на рачунарима – симулација комуникације и координације свих служби у случају изливања реке Топчидерке са притокама и угрожених домаћинстава у Рипњу, Пиносави и Белој реци, као и други примери кризних ситуација.

Учешће су узели представници Општинске управе, полиције, Сектора за ванредне ситуације, Војске Србије, Црвеног крста, јавних предузећа и установа.

Пројекат  су покренули Сектор за ванредне ситуације и Национални тренинг центар за ванредне ситуације, Одељење за стручно образовање и обуку Сектора за људске ресурсе Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Црвеним крстом Србије, са циљем да се побољша капацитет локалне самоуправе за одговор на елементарне непогоде и друге несреће.

Поделите вест: