ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „ДЕЛА, А НЕ РЕЧИ“

Вождовац,  какав је био пре три и по године и Вождовац какав је данас, приказан је кроз изложбу фотографија „Дела а не речи“ која је отворена у оквиру манифестације „Дани Вождовца“, уз наступ ученика и наставника Музичке школе „Петар Коњовић“.

Председник ГO Вождовац Александар Савић је рекао да је све што је урађено на Вождовцу од Душановца до Рипња заједничко дело грађана и тима који води Општину.

„Саслушали смо ваше примедбе, сугестије, предлоге и идеје како да уредимо Вождовац. У складу са приоритетима и могућностима направили смо план, организовали радове  и ево, дошли до тога да је квалитет живота  много бољи него што је био.

Радили смо тимски, уз помоћ Града и Републике, и зато данас имамо шест савремено опремљених здравствених станица које користи више од 65 хиљада Вождовчна“, рекао је Савић.

Он је додао да је изграђено и 70 км водоводне мреже, асфалтирано 80 километара некатегорисаних путева, изграђен  погон за пречишћавање отпадних вода, граде се Јелезовачки и Кумодрашки колектор, обновљено је 40  паркића и игралишта, уређени школски тоалети, учионице, сале и школска дворишта, уређени вртићи и још много тога што је документовано фотографијама приказаним на изложби.

„Није било ни лако ни једноставно да се обнове објекти који 40 или 50 година нису одржавани, да се санирају школе старе преко 100 година, да се реше имовинско – правни односи, да се доведе вода, канализација или пут до насеља како би људи у 21. веку имали елементарне услове за живот. Јер, претходних 20 година није ништа урађено, иако је било и новца и прилика“, казао је Александар Савић и најавио план Општине да се уреди комплетна инфраструктура, све школе, вртићи и паркови, да се асфалтирају све улице, односно, како је рекао – да се учини живот лепши онима који су нас створили и онима који ће нас наследити.

У оквиру манифестације „Дани Вождовца“ за  данас у 17.30 заказана је хуманитарна кошаркашка утакмица на којој играју Вождовац и Град Београд уз учешће спортиста Милана Гуровића, Игора Ракочевића, Наташе Ковачевић, Тање Петровић, Душана Борковића и Ивице Краља, као и градских и општинских функционера.

Програм ће водити Предраг Поповић – Поп, а сав приход је намењен Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској, одељењу Дом „Јован Јовановић Змај“ у Улици Браће Јерковић 119, за који су приход дали и одборници Скупштине општине.

Поделите вест: