ПРОСЛАВА ДАНА ВОЖДОВЦА И СЛАВЕ ОПШТИНЕ

Градска општина Вождовац обележиће Дане Вождовца и прославити славу Светог Андреја Првозваног од 11. до 13. децембра хуманитарном утакмицом и богатим културно – уметничким програмом.

Манифестација ће започети у понедељак, 11. децембра у 10 сати, изложбом „Дела а не речи“, коју ће у „Шумицама“ отворити председник општине Александар Савић.

Истог дана у спортској сали у  „Шумицама“, од 17.30 одиграће се Хуманитарни кошаркашки турнир Вождовац и Град Београд за децу без родитељског старања „Јован Јовановић Змај”. Поред представника општине Вождовац и Града Београда Александра Савића, Александра Мирковића, Драгомира Петронијевића, Александра Мaрковића, Горана Тривана и Славка Гака, учествују голман Ивица Краљ, кошаркаши Милан Гуровић, Игор Ракочевић и Наташа Ковачевић, каратисткиња Тања Петровић, аутомобилиста Душан Борковић, директор Дома „Јован Јовановић Змај“ Јанко Табаковић, штићеник Новица Миљковић и други.

Одборници Скупштине општине Вождовац одрекли су се своје надокнаде за рад на Свечаној седници и износ од 275.000 динара донираће Дому „Јован Јовановић Змај“.

У уторак, 12. децембра програм је посвећен најмлађим  Вождовчанима за које ће, у „Шумицама“ од 10 до 12 часова, бити приређен музички шоу. За 14 сати заказана је свечана седница Скупштине општине Вождовац, када ће Повеља заслужни грађанин, за достигнуће у области спорта бити додељена Тањи Петровић. Од 17 часова је програм за ученике основних школа, а од 21 сат – концерт староградских и домаћих хитова.

Прослава славе општине Вождовац – Свети Андреј Првозвани започеће у среду, 13. децембра, светом архијерејском литургијом у цркви Преображења Господњег (Крушевачка бб) у 9 часова, након чега ће 10 у часова кренути литија до зграде Градске општине Вождовац, где ће уз присуство гостију бити пререзан славски колач.

Поделите вест: