У ПЛАНУ НОВА ИГРАЛИШТА, ДЕЧЈИ ВРТИЋ И ДОМ ЗДРАВЉА НА ВОЖДОВЦУ

Новоизграђено дечје игралиште у Улици Драгице Кончар, у које је уложено око девет милиона динара, резултат је добре сарадње Општине Вождовац са Градом Београдом и ЈКП „Зеленилом Београд“, рекао је данас председник општине Александар Савић, који је заједно са градоначелником Синишом Малим обишао игралиште.

Савић је нагласио да је у плану за следећу годину реконструкција или изградња још пет – шест игралишта, као и изградња још једног новог вртића у насељу Браће Јерковић, за који Општина већ прави план и пројекат.

„На игралишту се налазе нови реквизити, постављена је безбедна подлога јер желимо да деца што више времена проводе напољу и да се друже. Важно је да буду у сигурном и лепом окружењу. Ту је и део за пезионере са столовима за шах. Све то што је урађено у овом делу града је лепа слика Бограда, јер нам је жеља да у међублоковским просторима између зграда направимо зелене површине које суграђани могу да користе“, рекао је градоначелник Синиша Мали и додао да се након уштеда и враћања дуга претходне градске власти може улагати у нове пројекте.

Захваљујући ЈКП „Зеленило Београд“ и Граду Београду, који излазе у сусрет  предлозима и плановима Општине како да се уреди Вождовац, од маја 2014. године до сада је уређено 13 дечјих игралишта, три спортска терена, шест теретана на отвореном , као и парк код сквера на Аутокоманди.

Градоначелник  Мали се захвалио председнику општине Вождовац Александру Савићу на томе што се из те општине шаљу иницијативе и инсистира на уређењу зелених површина.

„Општина Вождовац је, преко Града Београда, обезбедила 60 милиона динара за уређење вождовачких основних школа у 2018. години. Ми хоћемо нашој деци да створимо боље услове школовања и за то имамо подршку, како Града, тако и Републике и председника Александра Вучића који инсистира на обнови школа и вртића“ – рекао је Савић.

Он је најавио да ће на Бањици, где живи око 30.000 становника, бити направљен нови дом здравља и изразио наду да ће радови почети у јануару или фебруару наредне године.

Догађају су присуствовали и секретарка за комуналне и стамбене послове Нина Јандрић и директор ЈКП „Зеленило Београд“ Слободан Станојевић.

Поделите вест: