ОПШТИНСКИ ЧЕЛНИЦИ О ГОРУЋИМ ПИТАЊИМА У КУМОДРАЖ СЕЛУ

Tрајно решавање проблема изливања отпадних вода у Кумодраж селу је приоритет општине Вождовац, поручио је председник општине Александар Савић на састанку  са грађанима овог насеља.

Он је указао да је Општина предала захтев Канцеларији за управљање јавним улагањима да се уради секундарна канализациона мрежа и додао да ће и Општина уложити између 70 и 100 милиона динара у израду пројектне документације за увођење канализације.

Бројни грађани Кумодраж села дошли су у своју месну заједницу како би, у разговору са челницима општине Вождовац,  добили одговоре на нека од нерешених питања краја у коме живе.  Како трајно решити проблем изливања отпадних вода, када ће бити постављен тротоар у делу Улице војводе Степе, да ли ће се Земљорадничка улица уврстити у Детаљан урбанстички план, да ли ће се проширити Улица Топола, може ли се, уместо постављања лежећих полицајаца, појачати надзор полиције…. само су нека од питања која су мештани Кумодраж села поставили на скупу.

Председник општине Александар Савић је одговорио да ће Општина, у складу са финансијским и имовинско правним могућностима асфалтирати све улице, нарочито оне које до сада нису никада рађене.

Према његовим речима, Улица Божићна налази се на списку радова и биће проширена можда и до краја године, како би се смањила фреквенција у Улици војводе Степе, док ће у насељу Браће Јерковић бити урађен нови вртић, како би се растеретили вртићи у Кумодражу.

Он је подсетио шта је све у Кумодраж селу урађено и обновљено у последње три и по године – од обнављања родне куће Степе Степановића, асфалтирања некатегорисаних путева, изграђеног новог учионичког блока са 13 кабинета и фискултурном салом у ОШ „Војвода Степа“, урађеног осветљења у Торлачкој шуми и делу Убске улице, до продужења аутобуске линија 25 П и увођења нова линија 406, као и изградње спортског терена и дечијег игралишта у Степојевачкој улици.

Поједини грађани искористили су прилику да похвале општинско руководство, јер је у подавалском делу за последње три-четири године уложило више него што је урађено у последњих 20 година заједно, изразивши захвалност што Кумодраж сада има много тога што никад није имао.

„Даћемо све од себе да побољшамо услове живота свих Вождовчана“, рекао је Савић.

Поред председника Општине, са становницима Кумодраж села разговарали су и начелница Управе општине Бојана Радаковић, руководилац Одељења за грађевинску инспекцију Владан Ђешнић, руководилац Одељења за комуналну инспекцију Ненад Митровић и председник Месне заједнице „Кумодраж село“ Драган Животић. Они су позвали суграђане да предложе све што сматрају да треба урадити у њиховом крају, како би се на време уврстило у план за наредну годину.

Поделите вест: