„ВРТИЋИ БЕЗ ГРАНИЦА“ НА ВОЖДОВЦУ

Са циљем да се деци побољша приступ и квалитет предшколског образовања Градска општина Вождовац и ПУ „Чика Јова Змај“, у сарадњи са УНИЦЕФ-ом и Центром за интерактивну педагогију, укључиле су се у пројекат „Вртићи без граница“.

Просторије Месне заједнице „Рипањ“ су опремљене за потребе деце и кроз пројекат ће краћим предшколским програмима бити обухваћен већи број деце. Тако је у МЗ „Рипањ“ и при ОШ „Бранислав Нушић“ за по две групе деце организован васпитно образовни рад са васпитачима у трајању од 4 сата днево, док ће у објекту вртића „Брезе“ малишани једне групе припрему радити 2 сата дневно.

До сада је пријављено укупно 55 деце за пројекат „Вртићи без граница“.  Пријављивање деце врши Уписна комисија у ПУ „Чика Јова Змај“, ул. Саве Шумановића 1.

Према неким истраживањима готово половина деце узраста од три до пет године не похађа предшколско образовање (не иде у вртиће).

Пројекат би требало да понуди одговор на то како да се организује понуда предшколских установа у односу на специфичне потребе деце и породица у урбаним срединама, са циљем унапређења система предшколског васпитања и образовања на локалном нивоу.

Поделите вест: