НОВО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ НА ГОРЊЕМ ВОЖДОВЦУ

Малишани из Улице Љубе Вучковића од данас имају ново игралиште у свом комшилуку. Између зграда број 9 и 11 запуштена зелена површина уређена је у простор за игру и одмор.

Градски менаџер Горан Весић и председник општине Вождовац Александар Савић  истакли су да је ово још један пример одличне сарадње Града и Општине.

„Општина Вождовац комуницира са својим грађанима и у сарадњи са Градом реализује предлоге, као што је био овај, да се направи игралиште за децу“, рекао је Весић

Он је додао да је игралиште урађено по свим стандардима о безбедности и квалитету и да је уређење малих зелених површина између зграда, урбаних џепова и мањих паркова  још једна од стратегија које се  спроводе у главном граду а све у циљу да  Београд буде уређенији, а паркови и игралишта доступнија свим грађанима.

Задовољство  због успешно реализованог пројекта изразио је и председник општине Александар Савић рекавши да је још једна иницијатива Вождовчана уродила плодом.

„Најмлађи имају простор за игру, а старији за одмор и уживање захваљујући Градском зеленилу и Граду Београду који излазе у сусрет  предлозима и плановима Општине како да уредимо наш Вождовц“, казао је Александар Савић.

На Вождовцу је до сада уређено 12 дечјих игралишта, три спортска терена и парк на Аутокоманди, а у Београду  око 40 сличних игралишта .Планирано је да до краја године  буде обновљено још 17 паркова и игралишта за децу .

Поделите вест: