ОПШТИНА ТРАЖИ ОД „ПУТЕВА СРБИЈЕ“ ДА ПОБОЉША БЕЗБЕДНОСТ ЂАКА У БЕЛОМ ПОТОКУ

Председник општине Вождовац Александар Савић затражио је данас од ЈП „Путеви Србије“ да хитно постави семафор код Основне школе „Васа Чарапић“ у Белом потоку  и побољшају безбедност ђака те школе.

Родитељи ђака из Белог потока већ дуже време указују да је неопходно поставити семафор на Авалском путу, код Основне школе „Васа Чарапић“ у Белом потоку и да је угрожена безбедност деце услед немарности возача, неприлагођене брзини у близини школе, непоштовања саобраћајних знакова, лежећих полицајаца и пуне линије, предочио је председник општине Савић у допису ЈП „Путеви Србије“.

Он је рекао да општина Вождовац није надлежна за постављање саобраћајне сигнализације, али да је са циљем да побољша безбедност у саобраћају у Белом потоку, из свог буџета обезбедила средства за постављање ограде око ОШ „Васа Чарапић“ и постављање тротоара од почетка скретања за Бели поток.

Општина Вождовац је из свог буџета обезбедила и средства за хитну санацију пасареле у Заплањској улици код ОШ „Бранислав Нушић“, која је дотрајала и угрожава безбедност ђака који свакодневно прелазе из објекта мале школе у главну зграду, додао је Савић.

Поделите вест: