КЛИЗИШТЕ НА ТИМОЧКОМ ПУТУ ЗАУСТАВЉЕНО, УСКОРО АСФАЛТИРАЊЕ

Председник општине Вождовац Александар Савић обишао је завршне радове на санацији клизишта на Тимочком путу.  Он је изразио уверење да ће радови бити завршени за око два месеца и да ће на овај начин бити заустављен даљи одрон. Уједно је најавио добру вест за житеље овог краја, да ће после завршетка изградње потпорног зида, према обећању Града Београда и ЈКП „Београд пут“, тај део Улице Тимочки пут у Рипњу бити асфалтиран.

Он је обишао завршне радове на санацији клизишта на Тимочком путу и изразио уверење да ће бити завршени за око два месеца и да ће на овај начин бити заустављен даљи одрон.

„Општина је покушавала у више наврата ситнијим интервенцијама да очисти одрон, али брдо се поново спуштало. Да би трајно решила овај проблем, општина Вождовац је  финансирала израду пројекта за изградњу бетонског канала и потпорног зида дужине 70 м и ширине 60 цм. На основу те пројектне документације Град Београд је издвојио око 15 милона динара за извођење радова,  које спроводи ЈКП „Београд пут“- објаснио је Савић обилазећи радове.

У време велике поплаве која је пре три године задесила и део Рипња, цело брдо у делу Улице Тимочки пут кренуло је да се обрушава и затрпало део пута, тако да су грађани до скоро били одсечени од главног пута.

Поделите вест: