РАНАЦ И ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА ПРВАКЕ ВОЖДОВЦА

Општина Вождовац је за све ђаке прваке, њих 1787, припремила лепе поклоне: ранчеве и пернице са школским прибором, који ће им бити уручени 1. септембра. Председник Општине Александар Савић првог школског дана посетиће у 18 часова Основну школу „Бранислав Нушић“.

Ђаке прваке, али и све остале ученике ће ове школске године дочекати реновиране и обновљене школе које су током распуста, захваљујући општини Вождовац, добиле нове учионице, сале, тоалете и сигурна школска дворишта. До сада су  реновиране основне школе „Јајинци“, „Веселин Маслеша“, „Бранислав Нушић“ , „Карађорђе“, „Филип Филиповић“ и „Бора Станковић“, а у наредном периоду, према плану за 2017. годину, биће уређено још пет школских и предшколских установа.

Ове године  у ОШ „Јајинци“ постављена је нова и санирана постојећа ограда око школског дворишта, урађен потпорни зид, асфалтиране су прилазне стазе и постављена рампа за ученике са инвалидитетом. ОШ „Бранислав Нушић“ добила је нову ограду, бетониране прилазне стазе и степенице, уређену фасаду, а у наредном периоду приступиће се реконструкцији дотрајале пасареле. У ОШ „Веселин Маслеша“ санирани су тоалети, реконструисана школска кухиња, мокри чвор и електроинсталација, а прилазне степенице на улазу у школу су реконструисане. Нову ограду око дворишта добила је и ОШ „Карађорђе“, док су у ОШ „Филип Филиповић“санирани сви тоалети и урађене подне облоге у холовима. У ОШ „Бора Станковић“ урађен је плафон у главном холу, а од 1. септембра започеће се постављање нове ограде око школског дворишта.

Поделите вест: