ЗА КРАЈ – ДЕЧИЈИ ШОУ!

Представом за децу „Тужно паче“ представили су се глумци Драмског студија „Театрић“. Деца су са великом пажњом и емоцијама пратили причу о дискриминацији, пријатељству, толеранцији, другарству и правим вредностима, кроз које су их провели уверљиви тумачи улога пачета, лабуда и наратора. У холу „Вождовачког центра – Шумице“ отворена је изложба старих честитки из целог света од 1886. до 1945. године које су део велике колекције Јасмине Јанковић. Приказани ретки примерци тематски су везани за родитељство, романтику, Први Светски рат, Божић и Ускрс. Занимљиво је да је свака честитка путовала светом, о чему сведоче печат и марка.

„Скадарлија у Шумицама“, поетско вече које су извели чланови Удружења песника „Скадарлијска боемија“ дочарала нам је време великих песника Ђуре Јакшића, Диса, Змаја и Радоја Домановића с почетка 20. века који су се радо дружили и стварали у Скадарлији.

Једна од најпопуларнијих тинејџ звезда Анђела Тасић, наступила је са Николином Ивковић и Анастасијом Ремић. Да је реч о будућим великим певачима види се по захтевном репертоару који су одабрале за наступ, а публика се сјајно забављала и певала у глас са извођачима.

Великим изненађењем за највернију публику „Вождовачких летњих вечери“, шоу програмом у коме су се микрофона латила деца, „Дечија журка – микрофон је твој“, завршене су летње културне манифестације, које су почеле 7. јула. На стејџ су се попели они који су желели да певају, плешу, рецитују, глуме или да једноставно опробају „даске које живот значе“. Програм најбоље публике на свету, малишана са Вождовца, продужио се мимо термина, јер се број оних који су спремили свој наступ увећавао сваког тренутка. У наставку вечери наступили су Раде Рајовић и Дејан Радовановић који су расположеној публици извели старе, добро познате хитове на концерту „Песма која тече“.

Поделите вест: