САВИЋ: НА ИНИЦИЈАТИВУ КУМОДРАЖАНА ПОЧЕЛО АСФАЛТИРАЊЕ ЗЕМЉОРАДНИЧКЕ УЛИЦЕ

Председник Градске општине Вождовац Александар Савић обишао је  данас са градским менаџером Гораном Весићем деоницу пута у Земљорадничкој улици која се асфалтира захваљујући иницијативи грађана Кумодража.

Председник општине Вождовац Александар Савић је указао да је Земљорадничка улица веома фреквентан пут и алтернативни пролаз од Улице војводе Степе ка Авали, Бубањ Потоку, аутопуту и „ИКЕИ“, која ће бити свечано отворена 10. августа ове године, што ће улицу додатно оптеретити новим саобраћајем.

„Због урушеног пута Земљорадничка улица, дужине 3,2 километра била је веома небезбедна, посебно за децу и пешаке који су по улици  ишли до првог аутобуског стајалишта. У договору са градоначелником и градским менаџером донели смо одлуку да у прву фазу радова уложимо 30 милиона динара“, рекао је Савић и додао да ће према плану бити изграђен нови тротоар који ће омогућити безбедно кретање пешака.

Савић је истакао да ће Општина и он лично подржати сваку иницијативу грађана која ће допринети унапређењу њиховог квалитета живота и сигурности деце и одраслих.

Навео је да су предлози грађана приоритет за општину и подсетио суграђане да могу да се јаве општинском сервису и пријаве проблеме које је потребно решити.

Градски менаџер Горан Весић је истакао да је 570 потписа грађана Кумодража било довољно да Град и Општина реагују и мада реконструкција ове улице није била у плану за ову годину, буде посебним напорима уврштена у план и обезбеђена средства у висини од 30 милиона динара.

„Грађани су били у праву, јер је улица била у јако лошем стању. Када смо скунули асфалт, било је јасно и због чега је то тако. Наиме, они који су је некада радили нису ставили никакву подлогу, тако да је постављен асфалт директно на земљу“, открио је он. Истакао је и да је ово добар пример који показује колико је важно да грађани заједно са општином и градом раде на уређењу свог простора.

„Кумодраж је захваљујући овој пракси добио школу и низ других садржаја, а канализација ће бити урађена  према плану Града Београда у овом делу током наредних десет година. Решавамо проблем по проблем станара приградских насеља који морају имати исте услове као и остали грађани престонице“, објаснио је Весић.

Радове су обишли и чланица Градског већа Ивана Томић, директор ЈКП „Београд – пут“  Иван Тејић и директор ЈП „Путеви Београда“ Славиша Живковић.

Председник општине Вождовац Александар Савић и градски менаџер Горан Весић су се захвалили ЈКП-у „Београд – пут“ на преданом раду и поштовању рокова, што је у овим временским условима прави подвиг.

Поделите вест: