САВИЋ У ПОСЕТИ ВОЖДОВАЧКИМ ПРИВРЕДНИЦИМА

Председник општине Вождовац Александар Савић подсетио је данас вождовачке привреднике и предузетнике да у Општини постоји Канцеларија за предузетнике чији је циљ да им олакша све административне послове, брзо добијање неопходних дозвола, да их информише o актуелним програмима и фондовима и помогне у решавању осталих проблема.

„Канцеларија је задужена и за представљање пакета и субвенција доступних привреди у оквиру којих постоје бесповратна средства за која привредници и предузетници могу да конкуришу“, рекао је Савић.

Клуб привредника општине Вождовац постоји од 2014. године у згради општине, када је и отворен Шалтер за предузетништво. До сада је велики број привредних субјеката остварио сарадњу са Клубом привредника.
„На општини Вождовац послује преко 4 хиљаде привредника и присутан је тренд позитивне привредне активности који планирамо да подржимо“, истакао је председник општине Вождовац.

Савић је, заједно са директором Сектора за предузетништво ПКС Браниславом Симанић, обишао данас вождовачка предузећа  „Црнобрња“ које се бави машинском обрадом мотора, фирму „Зора Спорт“ која производи спортску опрему и „Арпел“ у Белом потоку који производи ЦНЦ машине.

Власници предузећа упознали су председника са постигнутим резултатима, а они су импресивни, јер све три фирме пласирају своју производњу углавном у иностранству и имају унапред закључене послове за наредну годину. Али, за проширење производње недостају им средства.

Симанић их је упознала са пакетом сервиса и услуга који ПКС нуди у оквиру почетка „Деценије предузетништва од 2017. до 2027.“ у Србији. Циљ овог пројекта је да се сваке године све више улаже у привреду.

Поделите вест: