SAVIĆ U POSETI VOŽDOVAČKIM PRIVREDNICIMA

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić podsetio je danas voždovačke privrednike i preduzetnike da u Opštini postoji Kancelarija za preduzetnike čiji je cilj da im olakša sve administrativne poslove, brzo dobijanje neophodnih dozvola, da ih informiše o aktuelnim programima i fondovima i pomogne u rešavanju ostalih problema.

„Kancelarija je zadužena i za predstavljanje paketa i subvencija dostupnih privredi u okviru kojih postoje bespovratna sredstva za koja privrednici i preduzetnici mogu da konkurišu“, rekao je Savić.

Klub privrednika opštine Voždovac postoji od 2014. godine u zgradi opštine, kada je i otvoren Šalter za preduzetništvo. Do sada je veliki broj privrednih subjekata ostvario saradnju sa Klubom privrednika.
„Na opštini Voždovac posluje preko 4 hiljade privrednika i prisutan je trend pozitivne privredne aktivnosti koji planiramo da podržimo“, istakao je predsednik opštine Voždovac.

Savić je, zajedno sa direktorom Sektora za preduzetništvo PKS Branislavom Simanić, obišao danas voždovačka preduzeća  „Crnobrnja“ koje se bavi mašinskom obradom motora, firmu „Zora Sport“ koja proizvodi sportsku opremu i „Arpel“ u Belom potoku koji proizvodi CNC mašine.

Vlasnici preduzeća upoznali su predsednika sa postignutim rezultatima, a oni su impresivni, jer sve tri firme plasiraju svoju proizvodnju uglavnom u inostranstvu i imaju unapred zaključene poslove za narednu godinu. Ali, za proširenje proizvodnje nedostaju im sredstva.

Simanić ih je upoznala sa paketom servisa i usluga koji PKS nudi u okviru početka „Decenije preduzetništva od 2017. do 2027.“ u Srbiji. Cilj ovog projekta je da se svake godine sve više ulaže u privredu.

Podelite vest: