ЗАВРШНИ РАДОВИ ПРЕД ОТВАРАЊЕ РОБНЕ КУЋЕ ИКЕА

Отварање Робне куће ИКЕА најављено за август, убрзало је радове на приступним саобраћајницама које су данас прошле технички преглед. Завршне радове на уређењу прилаза обишли су заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, градски менаџер Горан Весић и председник Градске општине Вождовац Александар Савић.

Заменик градоначелника је подсетио да је ИКЕА уговором преузела обавезу изградње инфраструктуре и да до данас вредност тих радова износи 10 милиона евра.

„То је показатељ на који начин функционише власт у Београду и како да у договору са инвеститорима допринесемо да наш град лепше и боље изгледа“, истакао је Андреја Младеновић.

Градски менаџер Горан Весић, рекао је да је урађено преко два километра саобраћајница, три кружна тока, потпуно ново корито реке које је направљено на нивоу хиљадугодишњих поплава, скоро два километра нове јавне расвете, преко пет хиљада метара водовода и канализације.

„Током наредних двадесетак дана биће завршено и око 60 хиљада квадратних метара зелених површина које ће такође бити предате на управљање Београду“,  рекао је Весић.

Председник Општине Александра Савић, истакао је да за Вождовац ова инвестиција много значи.

„Омогућено је запослење за 400 људи, цео подавалски део града ће имати бољу инфраструктуру, а сигурно је да ће и мали привредници имати своју шансу по доласку светског гиганта као што је ИКЕА“, рекао је Савић.

Он је додао да је Општина Вождовац  предузела мере да потез од ове робне куће до Бубањ потока прогласи комерцијалном зоном и подсетио да се на Вождовцу тренутно гради још неколико значајних објеката међу којима је и стамбени комплекс Вождове капије.

Поделите вест: