САВИЋ И МИРКОВИЋ НА ПРИЈЕМУ ПОВОДОМ ЗАВРШЕТКА ДИПЛОМАТСКЕ МИСИЈЕ АМБАСАДОРА БЕЛОРУСИЈЕ

Поводом завршетка дипломатске мисије опуномоћеног амбасадора Републике  Белорусије у Србији Владимира Чушева, данас су пријему у вили Јелена присуствовали председник Градске општине Вождовац Александар Савић и председник Скупштине општине Александар Мирковић.

Приликом сусрета са амбасадором Владимиром Чушевим они су посебно истакли захвалност Белорусији која је за време бомбардовања 1999. године пружала подршку Србији и тиме показала и доказала да је искрени пријатељ српског народа. Председник Савић изразио је наду да ће се досадашња добра сарадња између два народа наставити, а да ће се добри односи између Минска и ГО Вождовац у наредном периоду још више продубити у привредном, економском и културном погледу.

Белоруски амбасадор Чушев је истакао да је поносан  што се између шеснаест градова из Србије, које су се побратимиле са градовима у Белорусији, налази и општина Вождовац, чиме ће се још више приближити људи и учврстити везе имеђу двеју земаља.

У знак захвалности Белорусији за све што је до данас чинила за српски народ, у децембру 2016. године на Свечаној седници Скупштине општине, председник Општине Александар Савић, заједно са председником Скупштине Александром Мирковићем, уручио је повељу почасног грађанина за хуманитарно и политичко деловање Владимиру Чушеву – амбасадору Републике Белорусије у Србији, као и Валерију Бриљову, који ће га у наредном периоду заменити на месту амбасадора Републике Белорусије у Србији.

Поделите вест: