САВИЋ И АНТИЋ У ПОСЕТИ ФАБРИЦИ „МИНЕЛ ТРАНСФОРМАТОРИ“ У РИПЊУ

Председник Градске општине Вождовац Александар Савић и министар рударства и енергетике Александар Антић обишли су данас погон фабрике „Минел трансформатори АД“ у Рипњу, која је у последњих 16 месеци обновила рад.

Некада велики гигант за производњу и ремонт трансформатора „Минел“  је од 2011. године у стечају. Захваљујући  приватној комапнији „Комел трансформатори д.о.о.“ која је  склопила уговор са „Минелом“ о коришћењу погона и опреме, од 4. децембра 2015. године ова сарадња функционише без проблема а свих 125 запослених радника „Минела“ је наставило да ради у комапнији „Комел трансформатори“.

Председник општине Вождовац Александар Савић рекао је да је циљ локалне управе да се упосли што више људи из Рипња, Пиносаве и Зуца „како би људи могли да раде близу својих кућа“.

Он је нагласио да би потпуно оживљавање „Минела“ и запошљавање радника био велики помак на плану обезбеђивања посла за Вождовчане.

Министар рударства и енергетике Александар Антић изразио је задовољство чињеницом да је планирана производња опреме за потребе Електропривреде Србије, али и за инострано тржиште.

„Ја ћу као министар уложити додатну енергију да се поново анимирају земље које су некада биле главно тржиште за ове производе и да се на нашу мапу понуда поново ставе  производи „Минела“, рекао је Александар Антић.

Поделите вест: