СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ УСВОЈИЛА ГОДИШЊЕ ИЗВЕШТАЈЕ

На почетку 6. седнице Скупштине Градске општине Вождовац која је данас одржана,  потврђен је мандат одборнику Скупштине ГО Вождовац Слободану Симоновићу, са изборне листе Ивица Дачић – „Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС)“, док је престао мандат Славице Сунтурлић, са исте изборне листе. Такође је потврђен и мандат Стевана Бурмуџије, са изборне листе Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка, а Драгани Дајовић, са исте изборне листе, утврђен је престанак мандата.

Одборници су донели Одлуку о ребалансу буџета ГО Вождовац за 2017. годину, у оквиру које се водила расправа у вези амандмана одборника Покрета Двери, који се односио на опредељена средства за одређене позицијије у буџету. Њихов предлог био је да се од 5 милиона динара намењених за излете пензионера, 3 милиона преусмери на изградњу игралишта за кућне љубимце. Председавајући Скупштине Александар Мирковић на то је реплицирао речима: „Ако ме питате да ли да водимо пензионере на излет или да правимо паркове за кућне љубимце, увек ћу бити за то да се нашим најстаријим суграђанима одужимо, јер су они ову земљу градили и бранили, а ово је један од симболичних начина да им се захвалимо, тако што ћемо их одвести на један бесплатан излет.“ Он је потом опозиционе колеге подсетио да Српска напредна странка води рачуна и о кућним љубимцима, јер је прва на Вождовцу пре три године направила парк за псе поред Центра „Шумице“.

На седници су потом усвојени извештаји о раду за 2016. годину председника Градске општине Вождовац, начелника Управе, правобраниоца и заштитника грађана Општине, као и извештај о раду општинских установа. Скупштина је као оснивач ЈП „Пословни центар – Вождовац“, Народни универзитет „Светозар Марковић“ и „Вождовачки центар – Шумице“ усвојила и дала сагласност на програме пословања ових установа.

Одборници су донели Одлуку о успостављању сарадње између Октобарског рејона Минска и Градске општине Вождовац, која је утврђена од стране Већа општине на седници одржаној 09.02.2017. године. Споразумом о успостављању сарадње који ће Општина у наредном периоду потписати са братском општином у Белорусији, настављају се вишегодишњи пријатељски односи Вождовца са народом и Амбасадом Белорусије.

Између осталих одлука, на Скупштини је донет и Годишњи план рада Општинског штаба за ванредне ситуације за 2017. годину.

Поделите вест: