OTVARANjE ROBNE KUĆE IKEA POLOVINOM SLEDEĆE GODINE

Radove na izgradnji prve robne kuće IKEA u Srbiji danas su obišli gradonačelnik Beograda Siniša Mali, glavni urbanista Milutin Folić i domaćin na čijoj se teritoriji gradi, predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, kao i Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu.

Gradonačelnik Siniša Mali istakao je da je ovo još jedna velika investicija u Beogradu koja je započeta u aprilu mesecu ove godine. „Danas sam došao da vidim kako teku radovi na izgradnji robne kuće IKEA, nešto na šta smo čekali deset godina, gradi se i radovi teku po planu. Vrednost investicije je oko 70 miliona evra i trista ljudi, oko trista sugrađana, naći će svoje radno mesto ovde, a zna se da je vrlo važno da se rokovi ispoštuju i da polovinom sledeće godine ova robna kuća bude otvorena. IKEA kao i većina investicija u Beogradu, teraju nas da završimo i ovaj deo vodovodne mreže Makiš-Mladenovac, da završimo naplatnu rampu kod Bubanj potoka, da uradimo i završimo obilaznicu od Bubanj potoka pa skroz do mosta Ostružnica.  Mislim da je to prava slika grada koji se razvija i nadam se da ćemo sve ove projekte koje radimo imati mogućnost da krunišemo i početkom rada na izgradnji metroa“, rekao je gradonačelnik.

Regionalni direktor za razvoj kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić izjavio je da će ovaj objekat biti sagrađen po najsavremenijim standardima i principima održivog razvoja energetske efikasnosti. „Paralelno sa ovim procesom teku i naše pripreme za otvaranje. Mi smo trenutno zaposlili još 50 ljudi koji će se priključiti našem timu, krajem godine i početkom sledeće još 250 njih. Nas raduje dobra saradnja sa Gradom Beogradom, kao i to što izmeštanje rampe Bubanj potok teče po planu. To jeste bio jedan od preduslova da se IKEA otvori i sve je ovo bitno i za dalji komercijalni razvoj ovog dela Beograda“, rekao je Lalić.

Prethodno su danas, u zgradi Vlade Republike Srbije, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali zajednički prisustvovali  predstavljanju projekta metroa u Beogradu, koji je izradio Grad Beograd. Prezentaciji su prisustvovali i predstavnici francuskih građevinskih kompanija ALSTOM i EGIS, kao i ambasadorka Republike Francuske Kristin Moro.

Podelite vest: