УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА „КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ“

У организацији Градске општине Вождовац и Института за трансфузију крви Србије, трећу годину заредом, спроведена је акција добровољног давања крви испред зграде општине Вождовац. Овом хуманом гесту под слоганом „Крв живот значи“ одазвао се велики број грађана, међу којима су били запослени, руководиоци Општине и координатор акције Вук Мирчетић.

Стручни сарадник на Институту Игор Бубања истиче да се сваког дана заједно са Црвеним крстом организујe низ акција широм Републике Србије у виду промовисања хумане вредности и мотивације суграђанa да се једном јединицом крви могу спасити три живота.

„Одзив наших суграђана у овој години био је изузетан, имамо још бројне активности до децембра, али очекујемо рекордну, најхуманију годину. Позивам све људе да се придруже нашим акцијама како на општини Вождовац, тако и широм Београда“ – рекао је Бубања.

Иначе, давалац крви може бити свака здрава, одрасла особа, старости од 18-65 година код које се лекарским прегледом и провером крвне слике утврди да давање крви неће угрозити ни њу, нити онога коме је та крв потребна.

Поделите вест: