„47. РАДОСТ ЕВРОПЕ“ НА ВОЖДОВЦУ

Деца Европе гости су Београда по 47. пут на традиционалној манифестацији „Радост Европе“. Богат програм и низ активности које су предвиђене за учеснике из 19 земаља, завршава се у среду 5. октобра.

У оквиру манифестације дечјег стваралаштва, која је установљена давне 1969. године поводом Светског дана детета, Основна школа „Данило Киш“ са Вождовца угостила је осам девојчица и дечака и њихове наставнике из Кападокије у Турској.

Тим поводом у Школи је одржана свечана приредба којој су присуствовали саветник у амбасади Републике Турске Анил Кајалар и члан већа Градске општине Вождовац Милош Стојановић, задужен за предшколске и школске установе.

Стојановић се захвалио гостима и домаћинима рекавши да му је драго што се традиција упознавања деце из разних земаља и култура наставља, истакавши да је различитост оно што треба да нас повезује. Он је деци, гостима из Турске и њиховим београдским домаћинима, поклонио књигу „Монографија Вождовца“ као знак добродошлице и успомену на ово лепо дружење

Директорка школе Данијела Чоловић изразила је уверење да ће ученици одржавати контакте у наредном периоду и захвалила свима који су пружили помоћ и активно учествовали у реализацији пројекта.

Током боравка у Београду, гости су обишли Калемегдан, Савско шеталиште, Ташмајдан, Кнез Михаилову улицу, велики број музеја и друге лепоте главног града. О њима се брине наставно особље и родитељи ученика код којих су смештени. Деца са којом смо се срели у ОШ „Данило Киш“ кажу да се лепо проводе у Београду, да су овде дошли да певају, играју и глуме, али пре свега да стекну нове другаре и да се добро забављају.

Поделите вест: