СВЕТСКИ КУП У МОТОРИЦИ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ СА АУТИЗМОМ И ТЕШКОЋАМА ОДРЖАН НА АДИ

Светски куп у моторици за децу и младе са аутизмом и тешкоћама LIX OPEN одржан је 9. септембра  на Ади Циганлији.

У име председника опстине Александра Савица присутне је поздравио Вук Мирчетић, истакавши да је Градска општина Вождовац подржала овај куп који је проглашен манифестацијом од значаја за Град Београд, настављајући одговорну политику према младима са тешкоћама.

Љиљана Станојевић, председница удружења LIX, захвалила се на помоћи свима који су подржали манифестацију. Она је нагласила да пројекат представља  посебан вид спорта који има функцију терапије за унапређење способности деце и младих са аутизмом и тешкоћама, те  да су постигнути запажени резултати

Заменик градског секретара за спорт и омладину Драгољуб Кочовић је изразио велико задовољство што је Секретаријат за спорт од почетка  препознао вредност ове манифестације, рекавши  да овакав мисионарски пројекат могу да раде само они људи који су у потпуности посвећени вишим циљевима.

Пројекат је реализован у сарадњи са Центром за заштиту одојчади, деце и омладине, а  пројекат су својим учешћем подржали Тамара Никезић, оперска певачица, Константин Костјуков, првак балета Народног Позоришта и певач Марко Булат.

Поделите вест: