УЛАЖУЋИ У НАЈМЛАЂЕ, УЛАЖЕМО У БУДУЋНОСТ

У клупе вождовачких основних школа данас је село 1740 првака, што је за 120 више него претходне године. Градска општина Вождовац је, у знак добродошлице, обезбедила на поклон ранчеве и пернице свим ђацима првацима из 16 основних и две специјалне школе.

Првог школског дана председник општине Вождовац Александар Савић, заједно са чланом Градског већа Иваном Томић и чланом Већа општине Милошем Стојановићем посетио је Основну школу „Војвода Степа“ у Кумодражу. Савић је, заједно са сарадницима, присуствовао свечаној приредби која је организована у част првака, након чега је најмлађим школарцима уручио поклоне. Директор школе Небојша Животић се на крају програма обратио ученицима, родитељима и осталим гостима, рекавши да се школи „Војвода Степа“, којој је већ 122. година, коначно остварио сан о новој школској згради, заслугом Министарства просвете, Града Београда, али и посебном труду и залагању руководства општине Вождовац, са председником Александром Савићем на челу.

Малишанима који су с нестрпљењем чекали почетак првог школског часа, обратио се председник Савић, пожелевши им срећан почетак школске године, добре оцене и нова пријатељства. „Част ми је и задовољство што вас видим у овако великом броју, што показује да Србија, Београд и Кумодраж имају будућност у овој најмлађој деци, као и у оним мало старијим. Ове године, као и претходних, Општина је обезбедила ранчеве и пернице, са намером да им улазак у клупе учинимо радоснијим и да овим скромним поклоном помогнемо њиховим родитељима“, рекао је Савић. Он је истакао да општинско руководство у свом раду посебну пажњу поклања деци и омладини у намери да им обезбеди здраво и сигурно одрастање и боље услове школовања.

„Ђаци који похађају Основну школу „Војвода Степа“ добили су нови учионички блок и фискултурну салу. То је велики помак напред с обзиром на то да у школе на Вождовцу није улагано последњих  20 година“, рекао је Савић и подсетио да су у протекле две године уређене све основне школе, увођењем видео надзора, адаптацијом тоалета и постављањем заштитних ограда, као и реновирањем спортских терена и игралишта. „Само у току ове године Општина је издвојила око 46 милиона динара за санацију кровова и темеља, термоизолацију фасаде и друге радове на реконструкцији објеката“, истакао је председник општине Вождовац.

Током првог школског дана председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић обишао је Основну школу “Јанко Веселиновић”, док су остали руководиоци и одборници ГО Вождовац обишли друге основне школе и том приликом најмлађим основцима уручили поклоне као подстрек за будуће успехе.

Поделите вест: