ПРЕДСЕДНИК САВИЋ У ОБИЛАСКУ РЕНОВИРАНИХ ВРТИЋА

Обилазећи уређене вождовачке вртиће председник Александар Савић захвалио се Предшколској установи „Чика Јова Змај“ и директорки Лидији Хутовић, са којом Општина има изузетну сарадњу у протекле две године, као и са Секретаријатом за образовање и дечју заштиту. Он је подсетио на све што oпштина Вождовац чини да обезбеди што бољи живот свих становника на својој територији, а посебно најмлађих.

 „У претходном периоду Градска општина Вождовац посебну пажњу је посветила својим најмлађим становницима. Заједно са Предшколском установом „Чика Јова Змај“ обновили смо више вртића на нашој територији. Један од њих је и вртић „Бреза“, где смо урадили тартан подлогу за наше најмлађе кориснике, око целог дворишта је урађена стаза, а намера нам је да у овом вртићу заменимо и прозоре старе преко тридисет година. На Лекином брду у вртићу „Цицибан“ уложили смо око 50 милиона динара у комплетну реконструкцију. У насељу Браће Јерковић смо од старе месне заједнице направили један леп и пристојан објекат, дали смо му име „Звончица“, где иде око 60 малишана из овог насеља.

Наставићемо тенденцију да старе објекте претварамо у вртиће. Општина Вождовац ће направити план за наредне четири године и издвојити већа новчана средства да би наши најмлађи становници били безбедни и да своје детињство проведу онако како то доликује. Ми смо у протекле две године обновили 15 основних школа, где смо први урадили тоалете, ограде и уградили видео надзор у свим школама. Управо радимо и поједине домове здравља, као што је нови Регионални здравствени центар у Јајинцима за цео подавалски део, зида се потпуно нови објекат са 13 учионица и фискултурном салом у Основној школи у Кумодражу, обновили смо школу у Прњавору, а зида се и спортска сала у Зуцу“ – рекао је Савић.

Директорка ПУ „Чика Јова Змај“ такође је нагласила одличан однос ове установе и општине Вождовац, када је у питању побољшање услова боравка наших малишана у вртићима. „Нарочито је важно умрежавање институција на Вождовцу, коју су покренули челници Вождовца. Општина нам је такође помогла при објективном процењивању грађевинских потреба наших објеката и пружању стручне помоћи, на основу којих смо и планирали све радове које смо касније изводили. Резултат тога је био да су и деца и родитељи имали увид у све што је урађено, на опште задовољство.  На објектима „Жикица Јовановић“, „Петар Пан“ и „Ненад Парента“ су промењене столарије, у објекту „Брезе“ санирано је двориште и тераса, као и у „Дизниленду“, тако да ће деца сада моћи више времена да бораве на простору терасе. У плану су и пројекти за уређење дворишта и у другим објектима, као што је вртић  „Наша деца“. У плану су и пројекти санације кровова, а оваквим темпом уређења наших објеката наставићемо и у наредном периоду“ – истакла је директорка.

Поделите вест: