ИЗЛОЖБА ДЕЧЈИХ КАРИКАТУРА „МАЛИ ПЈЕР” У ЈП „ПОСЛОВНО-СПОРТСКИ ЦЕНТАР ВОЖДОВАЦ” У ПЕТАК, 1. АПРИЛА

Mali Pjer 2015У ЈП „Пословно-спортски центар Вождовац” (Устаничка 125) у петак, 1. априла 2016. године, у 12 сати биће отворена изложба дечјих карикатура „Мали Пјер”. Посетиоци ће дечје радове моћи да погледају до 8. априла.

На овом конкурсу, 22. по реду, учествовало је око 2.700 деце из 110 београдских основних и средњих школа. После школских и општинских изложби за финалну селекцију упућено је 235 дечјих радова. Жири у саставу Никола Оташ, Бојан Љубеновић и Горан Дивац, одабрао је за излагање колекцију од 63 карикатуре и наградио је 22 дечја остварења.

Конкурс за дечју карикатуру настао је као право и шанса деце да свету одраслих упуте своје поруке за детињство по мери детета и да изразе свој став и мишљење о свету и појавама у свом окружењу. Најчешће теме дечјих радова су породица, школа, заштита животне средине, приказ јавних личности и појаве у друштвеном окружењу.

Покровитељ изложбе је Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, а организатори Пријатељи деце Београда и Компанија „Вечерње новости”.

Поделите вест: