РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ НОВЕ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ У НАСЕЉУ ЗУЦЕ ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ

Председник Привременог органа општине Вождовац Александар Савић, заједно са градским менаџером Гораном Весићем, обишао је данас радове на изградњи нове фискултурне сале при истуреном одељењу ОШ “Васа Чарапић” у насељу Зуце.

Ученици ове вождовачке школе уместо мале нефункционалне сале, коначно ће добити нову фискултурну салу површине 500 м2 са свом потребном инфраструктуром, идеалну за бављење спортом.  Вредност ових радова је око 30 милиона динара.

Током обиласка Савић је истакао да је нова фискултурна сала резултат одговорне политике Владе Србије и премијера Александра Вучића.

„Напокон ће деца у Зуцу, као и остала деца у Београду, моћи да имају физичко васпитање у нормалним условима, јер је претходно стање било више него поражавајуће. Срамота је свих оних који су пре нас били на Вождовцу што нису могли, смели или знали да ураде нешто попут овога што ради одговорна општина Вождовац. Општина Вождовац ће и даље наставити да прати трендове које спроводи Влада Србије, због чега ниједна школа  у нашој општини неће остати без спортске сале, уређених тоалета, ограде, крова или видео- надзора“ – навео је Савић и додао да је већ расписано девет тендера за те намене.

Весић је истакао да ће нова фискултурна сала бити завршена до 15. априла, подсетивши да је камен темељац 2014. положио премијер Александар Вучић, најављујући будућу кампању републичке владе да све школе у Србији имају пристојне учионице, тоалете  и сале.

„Стара фискултурна сала била је преуређена учионица, и то је све само не фискултурна сала. Нова сала ће бити са модерним свлачионицама и тоалетима, чиме ће знатно бити побољшан квалитет наставе“ – навео је градски менаџер. Он је подсетио да Зуце има школу од 1900. године, док је 1958. подигнута садашња зграда, која је минимално реновирана пре  десетак година, и најавио да ће Град и Општина помоћи њену обнову у наредном периоду. „Ово је још један доказ да Град Београд потпуно исто третира централне градске општине и села на ободима града, с циљем да деца и на Теразијама и у Зуцу имају подједнаке услове за школовање“ – указао је Весић.

Поделите вест: