НА ВОЖДОВЦУ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

Пригодним програмом уз церемонију сечења славског колача, у свим вождовачким школама свечано је прослављена школска слава Свети Сава. Савиндан се прославља као успомена на живот и дело Светог Саве – утемељивача образовања и првог српског архиепископа.

Председник општине Вождовац Александар Савић обишао је ОШ „Васа Чарапић“ у Белом потоку, где је ђацима и колективу школе честитао школску славу и изразио уверење да ће и њима бити урађена школска сала, која због наслеђених нерешених  имовинско-правних односа није завршена. Он је подсетио да је Општина за претходне две године много учинила да вождовачким ђацима побољша услове школовања. „Реконструисали смо и уредили 12 основних школа које нису биле сређиване преко 20 година. Уредили смо тоалете, поставили школске ограде, санирали кровове. Такав тренд  ћемо и даље да наставимо“ – рекао је председник Савић.

Свечано је прослављена слава Свети Сава и у осталим школама, где су ђаци на симболичан начин представили живот овог великог српског просветитеља, уз добро припремљене рецитације, музички и драмски програм. Овом приликом уручене су и награде најбољим ученицима и свима онима који су се истакли у раду током претходне године. Представници Градске општине Вождовац посетили су школе и присуствовали славским свечаностима и приредбама.

Школску славу обележила је и Месна заједница „Јајинци“, која jе овом приликом уручила захвалнице председнику општине Вождовац Александру Савићу, председнику Скупштине општине Александру Мирковићу, њиховим сарадницима, представницима здравства и полиције, као и свима онима са којима ова месна заједница има вишегодишњу добру сарадњу.

Поделите вест: