РЕКОНСТРУИСАНО ИЗДВОЈЕНО ОДЕЉЕЊЕ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ У ПРЊАВОРУ

Завршене радове реконструисаног издвојеног одељења рипањске ОШ „Вук Караџић“ у Прњавору данас су обишли председник Градске општине Вождовац Александар Савић и градски менаџер Горан Весић.

Председник Општине Александар Савић изјавио је да су радови обухватили потпуну санацију темеља школе и реконструкцију учионица са новим паркетом и подлогама. „У протеклом периоду грађани Рипња су без разлога страховали да Општина има намеру да сруши ову школу. Обећање дато пре два месеца да ће се објекат санирати, данас је и испуњено. Ми ћемо убудуће улагати у нашу децу, али ни најстарији грађани неће бити запостављени. Ми следимо пример нашег премијера Александра Вучића који је изјавио да све школе морају бити обновљене, ми смо то урадили већ у овој одлазећој години. Акценат у наредном периоду биће на ограђивању школских објеката“ – рекао је председник Савић.

Градски менаџер Горан Весић изјавио је да је за санацију темеља уложено око 4 милиона динара. „Услови рада у овој школи данас су много бољи. Поносни смо на то што овде постоји видео надзор, директно повезан са 12. полицијском станицом. Захваљујући општини Вождовац све школе на овој територији су повезане. Од када је то учињено има мање инцидената, што је веома битно за безбедност деце“ – истакао је Весић.

Обиласку радова на реконструкцији темеља школе присуствовали су и члан Већа задужен за школске и предшколске установе Милош Стојановић, директор школе, као и наставно особље.

Директор ове основне школе Зоран Митровски изразио је захвалност Граду и Општини што је решен деценијски проблем у овој установи. „Поред санације ове школе оно што је јако битно јесте и то да су донедавно овде постојали ђаци пешаци, који су пешачили и више од четири километра, што изгледа невероватно за територију Београда у 21. веку. Од ове школске године обезбедили смо превоз тако да деца више не пешаче. И овај проблем решен је захваљујући општинској власти“ – истакао је директор Митровски.

Иначе, у претходном периоду у Месној заједници „Рипањ” уведена је линија 404 која спаја Прњавор са Рипњем, али и продужена линија 534. У секундарну водоводну мрежу уложено је око 120 милиона динара, а уређена је и матична школа „Вук Караџић” у Рипњу. У плану је и пројекат проширења обданишта у овом месту.

Поделите вест: