КВИЗ „СРБИЈА, ЗЕМЉА ШАМПИОНА“

Први спортски квиз за вождовачке основце „Србија, земља шампиона“ у организацији ГО Вождовац и Удружења педагога физичке културе Вождовца, одржан је у Основној школи „Карађорђе“.

Такмичење је отворио и водио Милан Тодић, члан Већа општине задужен за спорт и омладину, на чију иницијативу је и осмишљен овај пројекат.

Учешће је узело 14 школа, а такмичили су се ђаци седмог и осмог разреда. Квиз је  конципиран тако да ученици кроз забаву дођу до нових сазнања из области спорта. Вождовачке основне школе биле су подељене у четири групе, а првопласиране екипе које су отишле у финале су: ОШ „Милан Ђ. Милићевић“, ОШ „Бранислав Нушић“, ОШ   „Карађорђе“ и ОШ „Змај Јова Јовановић“, која је и победник овогодишњег квиза.

Следеће године домаћин такмичења у квизу „Србија, земља шампиона“ биће ОШ „Змај Јова Јовановић“, чији су учесници за освојено прво место добили таблет уређаје, док је школа награђена лаптоп рачунаром.

ГО Вождовац у последњих годину дана поред низа манифестација из области спорта, иницирала је и спровела неколико акција школског спорта: Вождовачки шампиони, такмичења у фудбалу, рукомету, кошарци, одбојци, атлетици, малим олимпијским играма, шаху… а све са циљем да до краја 2016. године постанемо најактивнија Oпштина у области спорта на територији Београда.

Клуб привредника општине Вождовац обезбедио је воће за све учеснике ове спортско-забавне манифестације.

Поделите вест: