УКЛАЊАЊЕ ДЕПОНИЈЕ У КУМОДРАШКОЈ УЛИЦИ

Добром координацијом ЈП Електромрежа Србије, Градске општине Вождовац и Града Београда, данас у 10 часова почело је уклањање дивље депоније у Кумодражу, настале непрописним одлагањем земље и шута.

Депонија у Кумодрашкој улици, преко пута броја 306,  угрожавала је рад далековода Електромреже Србије и представљала директну претњу за стабилност електроенергетског система.

„Ово није једина депонија у близини далековода на територији града Београда. Сличне депоније постоје у Сурчину и Новом Београду и њихово чишћење је такође у плану. Овом приликом поново апелујемо на грађане и извођаче радова да oтпaд одлажу  на местимa која су за то предвиђена, дa нe нaсипajу грaђeвински шут и отпад испод далековода, jeр осим тoгa штo je кaжњивo, то доводи у опасност стабилност далеководних стубова и може угрозити снабдевање грађана електричном енергијом”, изјавио је Илија Цвијетић, извршни директор за пренос електричне енергије ЈП ЕМС.
Чишћење депоније  резултат је сарадње ЈП ЕМС, Градске општине Вождовац и Града Београда и представља пример добре комуникације у корист грађана.

„Депонија је настала и расла током градње насеља Вељко Влаховић. Компаније које су биле ангажоване за транспорт шута, уместо на депонију у Винчи – како је договорено са инвеститором – ради сопствене уштеде, шут су одлагале у непосредној близини градилишта“, изјавио је Томислав Перић, руководилац Одељења за инспекцијске послове ГО Вождовац.

Представници градске власти и руководство општине Вождовац препознали су озбиљност проблема и организовали екипе које су парцеле, на којима се налази дивља депонија, почеле да доводе у уредно и чисто стање.

Поделите вест: