ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ ПРОСЛАВИЛА СВОЈУ КРСНУ СЛАВУ

Градска општина Вождовац свечано је обележила своју славу Свети Апостол Андреј Првозвани и Дан општине у недељу, 13. децембра 2015. године.

Свету архијерејску литургију у Храму Светог Преображења Господњег служио је владика Арсеније, викарни епископ и изасланик Патријарха српског Иринеја, у пратњи хора Храма. По завршетку литургије, челници општине Вождовац, заједно са  великим бројем Вождовчана кренули су у поворци свечане литије, улицама Крушевачком и Устаничком – од Храма до зграде Општине.

Свечани обред резања славског колача и освећење жита, у централном холу Општине обавио је владика Арсеније и свештеници Храма, уз присуство општинског руководства, бројних грађана и гостију. Он је на крају честитао славу председнику Општине Александру Савићу, његовим сарадницима и грађанима Вождовца, нагласивши да је за ове две године, колико служи славски обред приметио значајан напредак на општини Вождовац, захваљујући труду и вредном раду општинских челника.

Присутнима се потом обратио председник Градске општине Вождовац Александар Савић, који се захвалио на лепим речима владике Арсенија. Он је честитао славу свим Вождовчанима и пожелео им да у здрављу, слози и миру проведу све предстојеће празнике у кругу својих породица.  „И ову годину провели смо радно, што ће показати и резултати. Потребно је само да се сложимо и радимо у интересу наших грађана“, поручио је преседник Савић.

Поделите вест: