ШКОЛА СЛИКАЊА ЗА ТАЛЕНТОВАНЕ ВОЖДОВАЧКЕ ОСНОВЦЕ

Градска општина Вождовац организовала је током викенда школу сликања „Вожд арт“ за ученике основних школа са своје територије, која је 05. и 06. децембра 2015. године, у времену од 10 до 13 часова одржана у просторијама ЦКС „Шумице“. Свака школа послала је своје најталентованије ученике из предмета ликовна култура, од 5. до 8. разреда, који су током дводневне обуке од стране академског сликара Михајла Петковића имали прилику да науче основе сликарског заната, првог дана технику графике, а другог дана акварел технику сликања.

Испред ГО Вождовац часове сликања обишли су Марко Сарић, заменик председника Општине и Ана Ћирић, члан Већа задужена за област културе. Ана Ћирић поздравила је малишане, похваливши њихову жељу да науче нешто ново о сликању. Она је изразила наду да ће им ови дводневни часови, које је организовала Општина, помоћи да још више подстакну свој ликовни таленат, како у школи, тако и ван ње.

Преко двадесет заинтересованих основаца пажљиво је слушало и покушало да на папир пренесе вештине цртања и сликања, које им је сликар Петковић презентовао на занимљив и практичан начин. По успешном завршетку часова, деца су се распитивала када ће поново бити организована школа сликања, а једна девојчица је своје задовољство изразила и речима „Ово је нешто најлепше што ми се десило у животу“.

Сви учесници школе сликања, по зваршетку обуке, добили су на поклон сликарски прибор – квалитетне акварел и угљене боје, четкице и оловке за цртање, што ће им бити од користи у примени стеченог знања. Најуспешнији радови наредних дана биће изложени у холу зграде општине Вождовац.

Поделите вест: