АСФАЛТИРАНЕ УЛИЦЕ И НОВА АУТОБУСКА ЛИНИЈА ЗА ГРАЂАНЕ РИПЊА

Градски менаџер Горан Весић и председник Градске општине Вождовац Алексанадар Савић, заједно са чланом Градског већа Драгомиром Петронијевићем, обишли су данас асфалтиране улице у Рипњу, као и нову окретницу код рипањског гробља, докле ће убудуће саобраћати продужена аутобуска линија 534.

На захтев грађана у Рипњу уводи се и нова аутобуска линија 404, која ће саобраћати од рипањског гробља (Ерчанска бб), преко Прњавора до Трешње. Дужина линије је 7,7 км у једном правцу, а аутобус ће ићи на 1 сат.

Општина Вождовац издвојила је око 45.000.000 дин. за асфалтирање 19 некатегорисаних путева у подавалским насељима (Кумодраж, Рипањ, Раковица село, Пиносава и Бели Поток), дужине 3,5 км. На територији МЗ „Рипањ” асфалтиране су улице Жути Брег, Пут за Павићевац – први део и Пут за Павићевац – други део. Вредност радова износи 12.328.390,96 динара, а укупна дужина асфалтираних улица износи 938,40 м.

„Изашли смо грађанима у сусрет и продужили линију 534 до гробља у Рипњу, јер су они то од нас тражили. Битно је рећи да 20 година аутобус није ишао до гробља, јер се нико није сетио да направи десетак метара асфалта да аутобус може да се окрене. Поред тога, на захтев грађана уводи се и нова аутобуска линија 404 која иде од Прњавора до Трешње. Она ће коштати Град Београд 1,7 милиона динара годишње, што смо издвојили из буџета јер суштина градског превоза је да задовољи потребе грађана и иде тамо где је то њима потребно“ – рекао је Горан Весић, градски менаџер. Он је нагласио да ће у селима Бели поток и Пиносава идуће године бити уложен озбиљан новац за изградњу постројења за прераду отпадних вода, чиме ће се решити проблем канализације, а у Зуцу ће се кренути са асфалтирањем.

Председник Александар Савић навео је да је Општина испунила захтеве грађана Рипња и заједно са Месном заједницом и својим одборницима покренула иницијативу да се уведе нова аутобуска линија 404, а линија 534 продужи. „На овај начин смо показали да житељи Рипња и целог подавалског дела неће бити грађани другог реда. За следећу годину определили смо 100 милиона динара за асфалтирање путева у подавалском делу. Ускоро крећемо са расписивањем тендера за водоводну мрежу – Крагујевачки пут, која ће бити дугачка 8 км, чиме се стичу услови да цео Рипањ покријемо са водоводном мрежом, што је било наше предизборно обећање“- рекао је Савић у разговору са грађанима. Он је истакао да је ово пример како се добром сарадњом Општине и Града, као и директном комуникацијом са грађанима полако решавају инфраструктурни проблеми који су запостављени годинама уназад.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић рекао је да се неће стати док све улице на Вождовцу, као и у свим општинама не буду асфалтиране. „Тамо где су наши суграђани газили до јуче блато, данас је асфалт. Нећемо стати. У директној комуникацији са њима увидели смо њихове проблеме и решавамо их један по један. Транспарентно трошимо сваки динар, а само ове године у општину Вождовац уложено је преко 100 милиона динара“  – истакао је Петронијевић.

Догађају су присуствовали директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић и члан Већа ГО Вождовац Реља Огњеновић.

Поделите вест: