ОТВОРЕН ШАЛТЕР ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ У ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ

У Градској општини Вождовац данас је отворен шалтер за предузетнике, као резултат недавно потписаног Протокола о сарадњи између Општине и Привредне коморе Београда.

Пoздравивши присутне, председник ГО Вождовац Александар Савић изразио је задовољство што је овај значајан споразум успешно имплементиран.
„Ми разумемо потребе наших привредника, зато смо одлучили да заједно са Привредном комором Београда отворимо овај шалтер. Надамо се да се неће све зауставити на шалтеру, већ да ћемо ускоро отворити и Канцеларију која ће бити на услузи нашим привредницима. Моји сарадници и ја даћемо пуну подршку овој иницијативи кроз разне пројекте које спроводимо на територији општине Вождовац. У току је и израда плана индустријске зоне Бубањ поток, чиме ћемо олакшати привредницима реализацију њихових привредних планова“ – рекао је Савић.

Помоћник градоначелника Београда Борко Милосављевић рекао је окупљенима да је један од основних циљева Града Београда прављење подстицајног привредног амбијента. „Београд је покренуо велики број развојних и значајних инфраструктурних пројеката, а то је кључ развоја једног града. Са друге стране, битан услов за развој привреде су мала и средња предузећа и предузетништво“ – сматра Милосављевић.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић сматра да се отварањем шалтера за предузетнике олакшава комуникација са привредницима Вождовца. „У овој години смо успели да отворимо 98 малих предузећа, 12 предузећа је добило стартап кредит, а десет захтева имамо у обради. Овакве канцеларије до средине следеће године биће отворене на нивоу целог града.

Председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић је казао да људи често улазе у посао, а не поседују елементарно знање о бизнису.
„ Знање и информације морају бити на располагању онима који се одлуче да сопственим бизнисом реализују пословне планове. Због тога је важно да добију правовремене информације и да знају где да се обрате. Управо на тај начин утичемо на развој приватног сектора“ – нагласио је Милетић.

Заменица секретара за привреду Маја Бајагић рекла је да је Секретаријат у овој години расписао јавни позив за доделу субвенција за унапређење производње и проширење капацитета малих и средњих предузећа, и додала да је први пут један од услова био да привредни субјекти морају да запосле једно или два незапослена лица са евиденције Националне службе за запошљавање. У организацији почетка рада шалтера учествовали су и представници Клуба привредника општине Вождовац. Овакви шалтери до сада су отворени у зградама општина Звездара, Обреновац и Чукарица.

Поделите вест: