ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОШ „ЗМАЈ ЈОВА ЈОВАНОВИЋ“

Свечаним културно-уметничким програмом ученици и наставници Основне школе „Змај Јова Јовановић“ обележили су дан своје установе.

Одмах на почетку, присутнима се обратила директорка Весна Животић која је похвалила и симболичним поклонима наградила најуспешније ђаке и раднике.

„Када сам постала директор ове школе 2005. године, затекла сам мноштво проблема који су нам ометали свакодневни рад. Најтежа и најдужа битка била је за постављање ограде. После 50 година имамо ограђено школско двориште, руководству општине Вождовац“ – истакла је директорка Животић.

Члан Већа задужен за школске и предшколске установе Милош Стојановић захвалио се директорки и ђацима на срдачном гостопримству.

„Општина Вождовац је у протеклих 20 месеци за ову школу издвојила 13 милиона динара и спровела план од 5 прстенова безбедности: увођење видео надзора, школског полицајца, ограђивање школског дворишта, постављање вертикалне и хоризонталне сигнализације и коришћење сетова за детекцију наркотика. Данас су ђаци безбедни и то је наш примарни циљ“ – рекао је присутнима Стојановић.

Основну школу „Змај Јова Јовановић“ данас похађа 838 ученик а распоређених у 34 одељења и једно одељење за децу са посебним потребама.

Поделите вест: