ПРЕДСТАВЉАЊЕ РАДИО КЛУБА „БАЊИЦА“ ИСПРЕД ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

У организацији Радио клуба “Бањица“ ЈУ1ББВ и Градске општине Вождовац, одржана је демонстрација успостављања радио-аматерских веза у ванредним ситуацијама као што су поплаве, земљотреси и друге елементарне непогоде. Вождовчани су имали прилику да се упознају са радом овог клуба који је 2010. године основала Општина, да науче како се успоставља и одржава радио веза у опасности, али и да постану нови чланови.

Овај клуб у сарадњи са Радио-аматерском мрежом за опасност и Савезом радио-аматера Србије, дао је пуни допринос у акцијама спашавања људских живота и материјалних добара у катастрофалним поплавама, које су у мају 2014. године задесиле поједине делове наше земље.

Председник клуба Душан Грујић сматра да сама делатност радио-аматера представља интересантан друштвено-корисни спој. „Један од наших циљева је да што више грађана научи да рукује радио-техником и да на тај начин помогну себи, али и другима у опасности. Наш план је да овакву демонстрацију радио-аматерских веза организујемо и у подавалским насељима на територији општине Вождовац“- истакао је Грујић.

Иначе, Радио клуб „Бањица“ ЈУ1ББВ је удружење грађана, у коју су добровољно учлањени Вождовчани ради остваривања циљева у области ширења и развијања техничке културе, на пољу телекомуникација и електронике.

Поделите вест: