ПРЕДСТАВА „ПАЖЉИВКОВА ПРАВИЛА“ ЗА ПРВАКЕ ОШ „ДАНИЛО КИШ“

Ученици првог разреда Основне школе „Данило Киш“ имали су прилику да у оквиру кампање „Пажљивко“ погледају истоимену представу, прилагођену њиховом узрасту.

Глумац Игор Бећирић, у маскоти Пажљивка, објаснио је најмлађима на који начин прелазе улицу, којом страном да се крећу и друга важна правила за пешаке. Ово је била интерактивна представа у којој је главни јунак постављао питања и комуницирао са децом.

Директорка ОШ „Данило Киш“ Данијела Чоловић захвалила се организаторима и истакла да ђаци радо учествују у свим едукативним програмима везаним са саобраћај.

Ова представа одржана је у оквиру превентивне кампање коју спроводи Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са градским Секретаријатом за образовање и дечију заштиту и oпштином Вождовац.

Заједно са првацима представу су испред ГО Вождовац погледали, члан Већа задужен за саобраћај Реља Огњеновић и Милош Стојановић, члан Већа задужен за школске и предшколске установе.

Сређивањем школских зона, ликовним конкурсима и многим другим акцијама, oпштина Вождовац наставља своје активности везане за безбедност деце у саобраћају.

Иначе, од почетка школске године у свим вождовачким основним школама подељена су „Пажљивкова правила у саобраћају“ и „Саобраћајни буквар“.

Поделите вест: