НАСТАВАК РАДОВА НА САНАЦИЈИ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ У ПРЊАВОРУ

Председник Градске општине Вождовац Александар Савић и члан Већа задужен за предшколске и школске установе Милош Стојановић, обишли су данас наставак грађевинских радова на санацији зграде издвојеног одељења рипањске Основне школе „Вук Караџић“ у Прњавору.

У току извођења радова уочени су проблеми у конструктивним елементима који су веома битни за стабилност објекта, а који нису били предвиђени пројектом, због чега је извођач привремено затворио градилиште ради безбедности деце. Радови су настављени тек пошто су надлежни одобрили измену у пројекту, а рок за завршетак је 60 дана.

Како је председник Општине истакао, школа је реновирана пре 12 година, али тада није како треба урађен темељ школе. „Када су отпочели први радови на санацији, извођачи су затекли такву ситуацију и констатовали да би било ризично наставити радове док се не измени пројекат. Од Управе за јавне набавке добили смо одобрење за додатне радове који су данас настављени. Како би се малишанима олакшао пут до школске зграде у Брђанима која је удаљена 7,5 км, Општина је обезбедила два мини-буса док се не заврше радови на реконструкцији“ – навео је Савић.

По завршетку свих неопходних грађевинских радова на санацији зграде, школа у Прњавору која је сазидана још давне 1950. године прошлог века, коначно ће бити безбедна и са много бољим условима за школовање ђака.

Поделите вест: