ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ У „ЗМАЈУ“

У оквиру манифестације Дани европске баштине, коју је подржала Градска општина Вождовац, учествовали су ђаци и наставници ОШ „Змај Јова Јовановић“. Разноврсним програмом на тему „Стари и традиоционални занати – очување и одржање“, ова школа показала је да поштује традицију српског народа и препознаје значај нематеријалних вредности. Свој изузетни таленат ученици су приказали кроз богату и маштовиту модну ревију својих модела, видео презентацију “Некад и сад” о старим и новим занатима, као и кроз мини концерт изворних песама у модерном ритму.

Младе учеснике и бројне госте, испред Градске општине Вождовац поздравио је Вук Мирчетић, саветник председника и координатор манифестације, који се посебно захвалио ОШ „Змај Јова Јовановић“, као јединој вождовачкој школи која се својим програмом укључила у овогодишње Дане европске баштине.

На крају програма публика је громким аплаузом наградила занимљив и оригиналан програм који су представили ђаци Школе, уз свесрдну помоћ својих професора српског језика, ликовне и музичке културе и техничког образовања.

Поделите вест: