40 ПОРОДИЦА У РАКОВИЦА СЕЛУ КОНАЧНО ДОБИЈА ЕЛЕКТРИЧНУ ЕНЕРГИЈУ

У новоизграђеном насељу у Раковица селу, четрдесет породица из Улице Јована Миловановића, коначно ћe добити електричну енергију. Грађани овог подавалског насеља су свој проблем изложили представницима ГО Вождовац, који су у сарадњи са Месном заједницом „Раковица“ изашли у сусрет њиховим захтевима.

Одељење за комунално грађевинске и стамбене послове Општине је на захтев “Електродистрибуције Београд” издало одобрење за извођење радова на изградњи помоћног објекта – МБТС 10/0,4 kV 630kVA у ул. Јована Миловановића, на кп 298/1 КО село Раковица са уклапањем у мрежу 10 и 0,4 kV (трафо станице), а према Правилнику о поступку спровођења обједињене процедуре.

“Електродистрибуцијa Београд” је на основу издатог одобрења, a на иницијативу Општине и Месне заједнице „Раковица“, претходних дана поставила трафо станицу за напајање струјом домаћинстава овог дела Вождовца, на парцели коју су грађани сами откупили за ту намену, а такође поставила и нисконапонску мрежу за прикључење.

Председник МЗ Горан Вујић, коме су се грађани прво обратили за решење овог дугогодишњег проблема, помогао је да се цео поступак спроведе законски и у што краћем року.

Поделите вест: