ПРВИ ЂАЧКИ ДАН НА ВОЖДОВЦУ

Градска општина Вождовац се и ове године потрудила да све вождовачке ђаке прваке обрадује ранчевима и перницама са прибором.

Тим поводом, првог школског дана, председник ГО Вождовац Александар Савић, заједно са помоћницом градоначелника Београда Иреном Вујовић, заменицом председника Скупштине града Београда Андреом Радуловић и својим сарадницима, честитао је почетак школовања малишанима у ОШ „Змај Јова Јовановић“.

Он је поздравио малишане и изразио искрену жељу да ће сваки дан проведен у школи допринети стицању новог знања, јер је то највећа вредност коју им нико не може отуђити. Градиво које буду прелазили током основног образовања је неопходна подлога за развој и лично усавршавање које им предстоји у даљем школовању. Председник је указао и на значај спорта за правилан развој сваког ученика и најавио им гостовање спортиста са Вождовца који им на најбољи начин могу представити предности спорта.

У свечаној сали ОШ „Змај Јова Јовановић“, првацима се обратила Ирена Вујовић, помоћница градоначелника Београда и упутила срдачан поздрав свим присутнима, пожелевши им успех у школовању. Она је указала на значај образовања и развијања моралних вредности током школовања. Такође, осврнула се и на лична пријатељства која негује од првих ђачких дана и исказала искрену жељу да ће и они успоставити другарске односе и стећи пријатељства која ће одржавати и након завршетка школовања.

Представници Општине обишли су и остале вождовачке основне школе током дана и уручили првацима поклоне који симболички представљају жељу за успешно школовање и успомену на први школски дан. Радосни осмеси најмлађих школараца били су одличан доказ да се даривање и улагање у школство враћа на прави начин.

Ове године је у 16 основних и две специјалне школе на територији Општине уписано 1620 првака. Настојећи да школарцима и наставном особљу омогуће већу безбедност и што боље услове за обављање наставе, представници Општине и Града Београда су обновили велики број школа. Поправљане су и саниране школске ограде, тоалети, учионице и изведени многи други радови.

Поделите вест: