НАГРАЂЕНИ УЧЕСНИЦИ ТУРНИРА “ТРОФЕЈ ВОЖДОВЦА 2015”

У свечаној сали Градске општине Вождовац, 25. августа 2015. године, одржан јe пријем поводом завршетка спортске манифестације „ТРОФЕЈ ВОЖДОВЦА 2015“. Председник Општине Александар Савић са својим сарадницима угостио је учеснике турнира који је од ове године стекао епитет традиционалне манифестације.

О успеху турнира за аматерске сениорске фудбалске клубове са територије Вождовца најбоље сведоче чињенице да је Фудбалски савез Београда уврстио турнир у званичан календар такмичења, а Скупштина општине Вождовац у ред сталних манифестација од значаја.

Свечани скуп отворио је председник ГО Вождовац Александар Савић, који се том приликом захвалио учесницима ове спортске манифестације и свима који су помогли да се овај пројекат реализује. Он је истакао да ће Општина настојати да обнови што више спортских игралишта, како би се обезбедили услови за обављање спортских активности и како би младима у што већој мери приближила спорт. Не штедевши речи хвале, Савић је изнео мишљење да је овај турнир успешнији од прошлогодишњег и изнео уверење да ће сваки наредни бити бољи од претходног. Такође, најавио је и организовање манифестација других спортских дисциплина, како би се у што већој мери популарисао спорт.

Председник Скупштине општине Александар Мирковић изнео је уверење да је турнир оправдао очекивања која су му указали одборници ГО Вождовац, уврстивши ово такмичење у манифестацију од значаја. Мирковић је посебно истакао фер плеј игру и понашање навијача које је било примерено оваквом догађају, што отвара простор за јачање ентузијазма за одржавањем турнира из других спортских дисциплина, као и повећања броја гледалаца.

Милан Тодић, члан Већа ГО Вождовац задужен за спорт, захвалио се присутнима што су се одазвали позиву да се свечано обележи завршетак спортске манифестације „ТРОФЕЈ ВОЖДОВЦА 2015“, упутивши захвалност учесницима турнира и свима који су помогли у реализацији турнира. Тодић је изнео уверење да ће се наставити са добром сарадњом са спортским друштвима, удружењима и клубовима.

Након уводне речи представника Општине, приступило се уручивању награда и захвалница учесницима турнира. Фудбалским клубовима Авалски венац, Рекреативо, Минел Рипањ, Херој 1925, Пиносава, Авала, Херој полет и Торлак уручене су фудбалске лопте и комплети спортске опреме. Нису заборављене ни институције и појединци који су пружили помоћ у реализацији овог пројекта. Пријем су увеличали и Славко Гак, градски секретар за спорт и омладину, као и Владан Крстивојевић, председник Спортског савеза Београда, који су том приликом подржали активности општинског руководства и допринели значају, сада већ традиционалног турнира.

Плакете и захвалнице додељене су Фудбалском савезу Београда, Спортском савезу Београда, ФК Вождовац, Дому здравља Вождовац, Полицијској станици Вождовац, Клубу привредника Вождовац, фирми Стадион секјурити д.о.о и фирми Цветекс. Награђени су и Мирослав Станковић, као и комесар турнира Раденко Стевовић. Представницима медијских кућа СОС каналу, Студију Б, Спортском журналу, Спорту и Радију Београд 202, такође су уручене захвалнице. Награђени су и најмлађи учесници, будући шампиони Лука Тодоровић, Михајло Матић, Вељко Митровић, Марко Милићевић и Милош Јокић.

Фудбалски мечеви одржани су на теренима ФК Торлак из Кумодража и ФК Пиносава из Пиносаве, док је полуфинална и финална утакмица одржана на стадиону ФК Вождовац. Током трајања турнира сви клубови су пружили више од игре и показали вештину и пожртвованост каква се виђа на утакмицама најбољих фудбалских тимова. Организатори турнира Фудбалски савез Београда и Градска општина Вождовац обезбедили су учесницима ове манифестације све услове за успешно и несметано одржавање утакмица.

Поделите вест: