ПОСТАВЉАЊЕ ОГРАДЕ У ОШ „КАРАЂОРЂЕ“

У оквиру акције уређења школских и предшколских установа, општина Вождовац наставила је са радовима на повећању безбедности ученика и побољшању квалитета услова за обављање наставе. Радове на постављању заштитне ограде у ОШ „Карађорђе“, данас је обишао члан Већа ГО Вождовац Милош Стојановић, упознао се са динамиком извођења радова и разговарао са директором школе Миланом Жегарцем, који је указао на значај извођења ових радова, посебно у сегменту повећања безбедности школараца.

Том приликом Стојановић је рекао да се, након уређења тоалета у 12 основних школа и увођења видео надзора у свим основним школама на Вождовцу са мониторингом у 12. Полициској станици, приступило и уређењу стаза и ограда у школама.

Постављање ограде у ОШ „Карађорђе“ представља прву од три ограде које ће бити постављене у овом кварталу. Након завршетка наведених радова, приступиће се постављању ограда у ОШ „Змај Јова Јовановић“ и ОШ „Ђура Даничић”, у насељу Браће Јерковић.

Стојановић је истакао да општина Вождовац улаже велике напоре на уређењу школских установа и да је у току и санација ОШ „Војвода Степа“ у Кумодражу, једне од најстаријих школа на овом простору, која ће добити тринаест кабинета и фискултурну салу.

Такође, он је рекао да је у току и санација истуреног одељења ОШ „Вук Караџић“ у Прњавору, и подсетио да је након мајских поплава урађена комплетна санација ОШ „Војвода Путник“ у Колонији.

У планиране радове уврштена је и санација фискултурне сале у школи „Васа Чарапић“ у насељу Зуце.

На основу изложених чињеница јасно се закључује да општинске власти не праве дискриминацију у уређењу школа, већ се равномерно улаже у школе у свим насељима.

Стојановић је подсетио да Општина традиционално додељује ђацима првацима школске торбе и пернице, како би растеритили родитеље и скромним поклоном пожелели првацима пуно успеха у школовању. За најбоље ученике организован је и пријем у општини Вождовац и том приликом уручени су поклони ђацима генерације и вуковцима.

„Домаћинским управљањем буџета, председник ГО Вождовац Александар Савић створио је услове за већа улагања, између осталог, у разрешење проблема који се тичу повећања безбедности деце и стварања услова за квалитетнију наставу“, закључио је члан Већа ГО Вождовац задужен за школске и предшколске установе.

Такође, он се захвалио свима који су помогли и помажу у уређењу школа и изнео уверење да ће се наставити са овом праксом.

Поделите вест: