ОСНОВИ ПЧЕЛАРСТВА НА ВОЖДОВЦУ

Трибина на тему основи пчеларства одржана је у просторијама МЗ Кумодраж, са циљем информисања заинтересованих грађана о основним појмовима пчеларства, као и предностима које се добијају регистровањем ове делатности.

Једно од најстаријих пољопривредних занимања је управо пчеларство, а на ту тему говорио je пчелар Славко Пријић, који се пчеларством успешно бави од рођења и поседује неколико стотина кошница.

Председник Савета за пољопривреду ГО Вождовац Драган Животић, захвалио се присутнима на пажњи и позвао све заинтересоване грађане који се пчеларством баве из хобија да региструју своја пољопривредна газдинства.

Ово предавање је једно у низу трибина које је Савет за пољопривреду наше Општине осмислио с циљем информисања грађана о различитим гранама пољопривреде, као и подстицања да искористе погодности и субвенције које предвиђа Закон за пољопривреду.

Због великог интересовања за доделу бесповратних подстицајних средстава за набавку кошница, Управа за пољопривреду  продужила је рок за пријављивање. Рок за доделу бесповратних средстава за набавку кошница продужен до 31. августа.

Трибини је присуствовала и Јованка Ђуришић из Београдског удружења пчелара.

Поделите вест: