ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА БОРАВКА ДЕЦЕ У ШКОЛСКИМ И ПРЕДШКОЛСКИМ УСТАНОВАМА

У циљу подизања опште безбедности деце у основним школама и пружања бољих хигијенских услова у вртићима, општина Вождовац је и ове године издвојила средства за побољшање квалитета боравка и сигурности деце у школским и предшколским установама, имајући у виду да је у току прошле године реализовала пројекат санације тоалета и постављање видео надзора у свим основним школама са централним мониторингом у локалној полицијској станици.

Као што је најављено почетком године, приступило се реализацији пројекта санације дворишних ограда у основним школама и санацији тоалета у вртићима, у којима бораве најмлађи становници општине Вождовац.

Тим поводом, помоћник председника Oпштине Миљан Шишовић и члан Већа задужен за школске и предшколске установе Милош Стојановић, обишли су радове који се изводе у ОШ “Карађорђе” и радове на санацији тоалета у вртићу “Невен”, за које је констатовано да су приоритет због изузетно лошег стања и потенцијалне опасности по сигурност и здравље деце.

Поред ограде у ОШ” Карађорђе” предвиђена је и санација дворишних ограда у основним школама “Змај Јова Јовановић” и “Ђура Даничић” у насељу Браће Јерковић. Обнављањем ограда подиже се ниво безбедности деце, што је од непроцењиве вредности, чува се школска имовина, спречавају нежељена окупљања после наставе и коришћење дворишта у непримерене сврхе.

Поделите вест: