ТУРНИР „СРЦЕМ ЗА РИПАЊ“

Ноћни турнир у малом фудбалу, под називом „Срцем за Рипањ“, који се традиционално организује у оквиру манифестације „Дани Милана Ђ. Милићевића“, почео је у среду 8. јула 2015. године, на терену МЗ „Рипањ“.

Турнир је дуго година уназад летње дешавање у Рипњу, које прикупља велики број како младих, тако и старијих мештана на једном месту. Одиграва се у оквиру „Дана Милана Ђ. Милићевића“, или непосредно након тога, као што је случај ове године, на терену за мале спортове МЗ „Рипањ“, Ерчанска 10. Исти ће трајати 8-9 дана, зависно од временских услова. Ове године на турниру учествује 10 (десет) екипа, које су подељене у две групе.

У првој одиграној утакмици снагу су одмериле екипе МЗ „Рипањ“ и „Рашин мајдан“. На велико одушевљење мештана, утакмица је завршена резултатом 3:0 у корист екипе МЗ „Рипањ“.

Након групне фазе, коју пролази осам екипа, следује елиминациони део (четвртфинале, полуфинале, борба за треће и прво место). Турнир се одиграва по правилима Футсала. У утакмици, на страни једне екипе, учествује четири играча и један голман.

Награде су новчане за прво и друго место, а одликовања у виду пехара за прва три места.

Вишедневна акција „Срцем за Рипањ“ има и хуманитарни карактер, с обзиром да ће део прикупљених новчаних средства од пријава екипа за турнир, бити опредељен за реновирање спортске сале Дома културе у Рипњу.

Поделите вест: