СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА ЗА ТАЛЕНТЕ БЕОГРАД II У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ

У уторак, 16. јуна 2015. године, у орагнизацији Регионалног центра за таленте Београд II и Градске општине Вождовац, одржана је свечана додела диплома са републичких такмичења по научним областима, као и истраживачних радова, младих талената Србије. На споменутим такмичењима је учествовало укупно 472 ученика са терирорије Републике Србије и то су ученици 7. и 8. разреда основних, као и ученици свих разреда средњих школа.

Свечану доделу диплома је отворио Никола Срзентић, руководилац Регионалног центра за таленте Београд II, а испред Градске општине Вождовац је свеприсутне поздравио саветник председника општине Вук Мирчетић, који је изјавио је да је Општина поносна што је домаћин младим, а већ оволико успешним људима. Мирчетић је поручио награђенима да наставе да раде на себи, јер нас у том случају чека светла будућност, а да ће Општина увек помоћи, колико буде у могућности. На свечаној додели диплома укупно је додељено 99 диплома из области истраживачких радова, док је за успехе на такмичењима додељено 120 диплома.

Као и сваке године, на свечаној додели диплома је био присутан и Универзитет Метрополитан, који има вишегодишњу сарадњу са Регионалним центром за теленте Београд ИИ. Циљ учешћа Универзитет Метрополитан на овом свечаном догађају је да подржи све малде и талентоване ученике, на тај начин што сваке године том приликом додели стипендију за све четири године основних академских студија на Факултету информационих технологија, за освојена прва три места на републичким такичењима, из области информатике и математике. Стипендије Универзитета Метрополитан је уручио редован професор Факултета информационих технологија др Слободан Јовановић.

Поделите вест: