ОТВОРЕНА АМБУЛАНТА У КУМОДРАЖУ 2

На задовољство бројних старијих становника насеља Кумодраж 2, после скоро 5 година од затварања старе неусловне зграде, отворена је нова амбуланта у којој ће грађани моћи да остваре примарну здравствену заштиту. Новоотворену здравствену амбуланту обишли су данас градски менаџер Горан Весић и председник ГО Вождовац Александар Савић, заједно са својим сарадницима. Обиласку здравствене станице присуствовали су и др Александар Стефоски, заменик градског секретара за здравство и др Нада Јовановић Васиљевић, директорка Дома здравља Вождовац.

Нова здравствена станица налази се на адреси Кумодрашка 386а, на истом месту где се некада налазила стара радничка барака која је била у функцији амбуланте, а која је затворена због неадекватних услова за рад.

Приликом обиласка Горан Весић је подсетио да нови објекат има око 80 квадрата, а да је у његово уређење општина Вождовац уложила око 50.000 евра.
„То је у складу са нашом политиком да у свим већим насељима у Београду имамо мале здравствене амбуланте које би омућавале људима да реше основне здравствене проблеме у својој непосредној околини, а за веће иду у домове здравља или друге здравстевене институције“ – навео је Весић.

Градски менаџер најавио је да ће Град наставити са овом праксом и у будућности, нагласивши да ће у августу и у насељу Степа Степановић бити отворена здравствена амбуланта.

Председник ГО Вождовац Александар Савић рекао је да је општина Вождовац, након амбуланте отворене у насељу Кумодраж 1, сада финансирала и нову амбуланту у Кумодражу 2, као и да је планирана изградња регионалног центра за подавалска насеља.

„Tај здравствени центар налазиће се у Јајинцима и простираће се на површини од 700 квадрата, све дозволе и потребна средства су обезбеђена како би изградња почела већ у септембру. Радимо на томе да испунимо сва предизборна обећања: отварамо вртиће, амбуланте, радићемо и на инфраструктурним пројектима… Желимо да скратимо пут житељима подавалских села, како не би морали да долазе у Дом здравља на Вождовцу за неке најосновније здравствене потребе” – рекао је Савић.

Директорка Дома здравља Вождовац др Нада Јовановић Васиљевић рекла је да ће за почетак радити само један лекар опште праксе и медицинско особље, у времену од 7 до 13,30 часова, са тенденцијом проширења капацитета здравствених услуга, уколико за тим буде било потребе.

Поделите вест: