НОВИ ВРТИЋ У НАСЕЉУ СТЕПА СТЕПАНОВИЋ

Нови вртић “Мала сирена” у насељу Степа Степановић, данас су обишли градоначелник Београда Синиша Мали и председник ГО Вождовац Александар Савић, заједно са својим сарадницима.

Према речима Синише Малог, у овом објекту ће од понедељка, 18. маја место наћи 300 малишана.

– Ово је један од најмодернијих и најлепших вртића на територији Београда. Током прошле године отворили смо и Основну школу „Данило Киш” у овом насељу, а у наредних неколико недеља отворићемо и амбуланту. На тај начин покушавамо да решимо проблеме које су становници овог дела града имали до сада. Све то радимо заједно са становницима овог насеља и општином Вождовац – рекао је Синиша Мали.

Вртић је смештен у срцу насеља „Степа Степановић”, у улици Каплара Момчила Гаврића 14. У објекту се налази 6 јаслених и 9 вртићких група узраста деце од 1 до 7 година. Групе су распоређене на површини од 2480 квадрата, а објекат је окружен прелепим двориштем са модерним мобилијаром. О деци брине 60 запослених. Овај вртић ће знатно растеретити листе чекања и отворити слободна места у другим вртићима на Вождовцу.

Отварању вртића присуствовали су и Ирена Вујовић, помоћница градоначелника, Лука Петровић, директор Агенције за инвестиције Града Београда, Снежана Ђурић, секретарка за образовање и дечју заштиту и Лидија Хутовић, директорка Предшколске установе „Чика Јова Змај“ са Вождовца.

Поделите вест: